Nieuws

Woningmarktcijfers 1e kwartaal 2020 NVM Haaglanden

Donderdag 9 april jl. werden de cijfers bekend gemaakt van het 1e kwartaal 2020 ten aanzien van de woningmarkt in Nederland en de regio Haaglanden.

Vaststelling canonpercentage erfpacht 2020

Vaststelling canonpercentage 2020 en de jaarlijks verschuldigde beheerkosten, afkoopsom beheerkosten, kosten bij splitsen erfpachtrechten en bijdrage taxatiekosten bij verzoek tot vervroegde heruitgifte in eeuwigdurende erfpacht. 

Per 1 januari 2020 gelden voor het verkrijgen van NHG nieuwe Voorwaarden & Normen.

De NHG-kostengrens in 2020: de meest gestelde vragen en antwoorden op een rij

Aanhoudende krapte op de woningmarkt!

Er zijn in het 3e kwartaal van 2019 in Nederland weer minder woningen te koop gezet dan het vorige kwartaal. De bestaande koopwoningmarkt is krapper geworden met het gevaar dat de prijzen op termijn weer sterker zullen stijgen. Als de nieuwbouw stil ligt, stokt ook de doorstroming op de markt en juist die doorstroming zorgt ook voor de verduurzaming van onze gebouwde omgeving.

Dit is een goed moment om je huis te verkopen!

Het algemene beeld van de woningmarkt in Nederland in het 2e kwartaal van 2019 is heel positief. De afkoeling in prijsontwikkeling zet door, dus de prijzen stijgen wat minder hard. De NVM ziet dat er meer transacties zijn geweest én dat het aanbod is toegenomen. Kortom: er wordt meer verkocht, er worden méér woningen te koop gezet en de prijzen van bestaande woningen stijgen nog licht. Wel ziet de NVM een probleem bij de nieuwbouw. De prijzen daarvan gaan door diverse oorzaken door het plafond.

Pas op, heet! De huizenmarkt op tilt!

Gepubliceerd in De Boomgaard juni 2019 - door Mies Mikx

HANS SCHEENSTRA MAKELAARDIJ WINT PRIJS!

HANS SCHEENSTRA MAKELAARDIJ WINT PRIJS VOOR HOOGSTE KLANTBEOORDELING OP FUNDA

beste-makelaar-denhaag-2018