Nieuws

Wij zijn een weekje gesloten 13 t/m 17 februari

Voor het eerst in ruim 18 jaar zal ons kantoor een week dicht zijn.
Ons kantoor is in de week van maandag 13 februari tot en met vrijdag 17 februari gesloten. 

Deze week zijn wij niet telefonisch en in principe niet per mail bereikbaar. Voor dringende zaken kunt u mailen naar info@hansscheenstra.nl.

Vanaf maandag 20 februari kunt u ons weer bereiken op de gebruikelijke tijden.
 

Met vriendelijke groet,

Het team Hans Scheenstra Makelaardij

KLAAR VOOR DE TOEKOMST!

Misschien heeft u het al gezien, ons kantoor is volledig verbouwd en gemoderniseerd. Klaar voor de toekomst en om u te helpen met de aan- en verkoop van uw woning. Ook zijn wij gespecialiseerd om een gevalideerd taxatierapport op te stellen bijvoorbeeld voor uw financiering, een overbruggingshypotheek of voor de aangifte van successierechten. Wij zijn reuze trots op ons nieuwe interieur zoals de ronde spreektafel, bureaus die elektrisch omhoog en omlaag kunnen, de fraaie visgraat PVC vloer, de moderne open keuken waar uw verse kopje koffie gezet wordt. Bovendien hebben we een fijne tuin waar onze floormanager Pip kan snuffelen en een frisse neus kan halen..........

 

 

De belangrijkste wetswijzigingen van 2022

Welke belangrijke wetswijzigingen gaan er in 2022 in met betrekking tot de woningmarkt? De NVM Juridische Dienst zette de belangrijkste wijzigingen voor de woningmarkt op een rij.

Per 1 oktober 2021 gelden de nieuwe NWWI taxatierapporten. U kunt uw woning door ons laten taxeren en leggen hieronder uit hoe dat werkt!

Natuurlijk kan het gaan om de verkoop of aankoop van een woning (hypotheekverstrekking), maar ook voor het oversluiten van een hypotheek, echtscheidingen, een nalatenschap of een herbouwwaarde voor de verzekering kan reden zijn voor de taxatie van uw woning.

 

Per 1 januari 2022 gelden voor het verkrijgen van NHG nieuwe Voorwaarden & Normen.

De NHG-kostengrens in 2022: de meest gestelde vragen en antwoorden op een rij

Hectiek op koopwoningmarkt houdt aan

Het woningaanbod en het aantal verkochte woningen in Nederland is opnieuw afgenomen. Dit blijkt uit de woningmarktcijfers van het derde kwartaal 2021 van de NVM. Met ruim 32.000 verkochte woningen in het derde kwartaal is dat een daling van circa 29% ten opzichte van een jaar eerder.